czwartek, 06 sierpień 2015

woodstock 2015

Podczas tegorocznej edycji festiwalu "Woodstock 2015" ludzie związani z Rodzimym Kościołem Polskim pogwałcili zasadę nienaruszalności barw związków, gromad i wspólnot Rodzimowierczych.

Obok własnej, która jest poniżej, flagi z symbolem RKP (Ręce Boga - przypomnienie autora), na czubku masztu wywiesili flagę Związku Wyznaniowego Rodzima Wiara bez jakiejkolwiek konsultacji z kimkolwiek z kręgów ZW RW. Jako zadruga Oddziału Mazowieckiego pragniemy zaznaczyć, że nie popieramy i nie mamy ochoty być utożsamiani z podobnymi spędami, gdzie każdy może naszą symbolikę zmieszać z błotem, narażając dobro Rodzimowierstwa w Polsce. Wedle rzekomych zapewnień przedstawiciela RKP, Ratomira Wilkowskiego, została ona użyta gdyż "ktoś jej zapomniał odebrać ostatnim razem przy robieniu zamówienia". Mimo wszystko to nie zwalnia ich od odpowiedzialności używania barw zalegalizowanych przez dany związek i wykorzystywania naszej symboliki na lewo i prawo. Wyciągnąć należy z tego konsekwencje i o to będziemy się ubiegać - zaznaczamy to już dziś. Pierwszym krokiem z naszej strony będzie odkup tej flagi, niemniej jednak nie jest to kara na jaką zasługuje RKP za swoje haniebne zachowanie.

Na dowód ich skandalicznego postępku załączamy zdjęcia.

Kupała 23.06.2017 20:00 Dni Opis obrzędu